Vil teltet passe bilen min?

– Vi kan ikke gi deg et definitivt svar på om våre taktelt passer til ditt spesifikke kjøretøy på grunn av det store antallet stativer og bilmodeller på markedet.

Hovedkravene er at taket og stativet til kjøretøyet ditt har en dynamisk vektbelastning på 75 kg eller mer for Skycamp 2.0, eller en dynamisk vektbelastning på 57 kg eller mer for Skycamp Mini, og X-Cover, i tillegg må takbøylene/tverrstengene dine være minst 30 «/ 76 cm fra hverandre for Skycamp/X-Cover og 22» / 55 cm fra hverandre for Skycamp Mini.

Du finner takets dynamiske vektbelastning i brukerhåndboken til bilen, eller alternativt ved å kontakte produsenten.

Hva er leveringstiden og hva koster frakt?

Du kan regne med 6-12 virkedager fra ordren din ble plassert. 
Litt avhengig av hvor du bor.

Vi har fast frakt innenfor Norge og Sverige på: 2500/2600,- NOK/SKK
og innenfor Danmark: 1840 DKK,-

Hva er forskjellen på modellene deres?

Vi har 3 typer telt, Skycamp 2.0 er vår toppmodell og det originale Ikamper takteltet lansert i 2012, med påfølgende lillebror Ikamper Mini lansert i 2020.  
Teltet slåes opp/ned på 1 minutt og har ett hardt skjell på utsiden som beskytter mot omgivelsene.

Dette er ett telt som er godt egnet som ett helårstelt, det har låsbare løftesylindre, og tåler mye røft vær.

Vår 3. modell X-Cover er lettere i vekt (55 kg), og også laget for 3-4 personer, denne har ikke ett hardt skjell, og en litt annen åpne/lukkemekanisme.

Det store plusset med X-Cover er de integrerte takbøylene for festing av utstyr (Sykkel, kano, ski o.l) ,
Her kan man laste den totale dynamiske lastbegrensningen på bilen/takbøylene dine minus vekten på teltet (55kg)

Dette teltet settes opp på 2-3 minutter og har i motsetning til de andre modellene våre panoramavinduer rundt hele teltet som gjør slik teltet oppleves mye større.

Tykkelsen på madrassen i de forskjellige teltene:

Skycamp: 4cm
Skycamp mini 2.54
X-cover 6.35

Hvor mye vekt kan teltet tåler

– Teltene våre har en vektbegrensning på 408 kg, og stigen kan holde 150 kg. Grensen er stort sett takstativet / tverrstengene dine.

Hvor mye veier teltene?

Skycamp 72 kg
X-Cover 55kg
Mini 57kg

Kan 4 personer være i teltet når både bilen min og takstativet kun tåler 75 kg

De fleste tverrstenger og takstativ oppgir sin dynamiske vaktbelastning, som er vekten de kan bære når du kjører (dvs. hvis tverrstengene dine har en dynamisk vaktbelastning på 75 kg), bør du ikke legge noe tyngre enn det på stolpene dine når du kjører.
Den statiske vaktbelastningen (vektgrensen når du er parkert) er mye høyere enn den dynamiske vaktbelastningen.

Hvor lett er det å montere teltet?

Meget lett! Du kan montere og demontere teltene med den medfølgende umbrakonøkkelen.
Dette skal ikke ta mye mer enn 30 minutter. (Husk og sett monteringsbrakettene riktig vei) Video finnes på produktsiden og på youtube.

Følger det med monteringsbraketter til teltene?

Ja, monteringsbraketter 2.0 er inkludert i alle kjøp av taketelt. Disse brakettene er kompatible med en maks tverrstangshøyde på 3 cm, bredde 9 cm. For høyere tverrstenger bør monteringsbraketter 1.0 brukes. Ytterligere monteringsbraketter er tilgjengelig for kjøp på nettstedet vårt i tilfeller hvor kunder eller forhandlere trenger ekstra braketter. En kan også kjøpe med låser til brakettene, hvor du må ha en spesial nøkkel for å åpne. Dette for å redusere muligheten for tyveri.

Hvilken type takrails/tverrstenger trenger jeg?

Med sitt universelle monteringssystem kan våre taktelt monteres på de fleste biler på markedet. De er designet for å monteres på to normale tverrstenger (ikke direkte på taket på bilen).
For eksempel de fra Thule, eller andre tverrstenger (de samme stengene du vil feste sykkelen eller skiboksen til).
 
Sjekk bilens manual eller kontakt produsenten for å vite at takets dynamiske vektbegrensning er minst 75/57 kg
 
Forsikre deg også om at takstativet eller tverrstengene dine har en dynamisk vektbelastning på minst 75 kg for Skycamp 2.0 og 57 kg eller mer for Skycamp Mini og X -Cover.

Tverrstengene dine skal være minst 76 cm fra hverandre, med en maksimal avstand på 150 cm
 
Kontroller avstanden til monteringsskinnene nedenfor for å sikre at den passer til stativet ditt. IKamper monteringsskinner er 4,5 cm brede.

Har vi demomodeller eller noen utsalgsteder der jeg kan se teltene før kjøp?

Sjekk ut vårt demokart her: Demokart, her har tidligere fornøyde kunder sagt seg villig til å stå på vårt demokart for å vise nye potensielle kunder hvordan teltet er i praksis.

Kontakt oss gjerne om du finner noen i ditt område så skal vi snakke med kunden for deg.

Vi jobber også med butikken Revir I oslo der vi planlegger å vise frem demomodeller i butikken, samt tilby opphenting av produkter, og utleie til sommeren 2021.

Alle produkter kan hentes på vårt lager i Malmø for å slippe fraktkostnader.

Hvor er produktene laget?

Produktene våre er laget på vår egen fabrikk i Sør-Korea.

Er det normalt og ha kondens i teltet mitt?

I alle telt vil du oppleve kondens på et eller annet tidspunkt. Kondens kommer fra varmen og luftfuktigheten vi lager i forbindelse med dårlig ventilasjon.
Når den varme luften inne i teltet treffer den kalde teltduken vil luftfuktigheten omdannes til væske og danne kondens.

Teltene våre er laget av 300 gsm poly-bomulls materielle som puster, og ett regntrekk som er laget av vanntett polyester 150D. Selv om teltene våre er designet for å holde været ute, kan det fortsatt oppstå naturlig kondens uten ordentlig ventilasjon. Anbefaler om mulig å åpne vinduene for god utlufting.

Ellers er det viktig og lufte ut teltet godt etter bruk,og spesielt før det blir lagret over lang tid. Over lengre perioder med lagring, kan det være lurt å åpne det en gang i blandt for å lufte det.


Tåler teltene våre vær og vind?

Vår toppmodell Skycamp 2.0 er vindtestet med 20 m/s, se video her:
https://www.youtube.com/watch?v=pvqHM5v5_a0&ab_channel=iKamper

Selv om teltet overlevde testen, anbefaler vi selvsagt ikke og campe i over 20 m/s i sekundet, og dette er vell mest trolig ikke ønskelig for de aller fleste, men for å vise styrken og kvaliteten i produktet tester vi teltene våre veldig godt.