Vi har no Skycamp 3.0 Mini, 2.0 Mini, X-Cover 2.0 telt på lager klart for utsending.Vil teltet passe bilen min?

Vi kan dessverre ikke gi deg et definitivt svar på om våre taktelt passer til ditt spesifikke kjøretøy, på grunn av det store antallet stativer og bilmodeller på markedet. Hovedkravene er at taket og stativet til kjøretøyet ditt har en dynamisk vektbelastning på 75 kg eller mer for Skycamp 2.0, eller en dynamisk vektbelastning på 57 kg eller mer for Skycamp Mini, og X-Cover, i tillegg må takbøylene/tverrstengene dine være minst 76 cm fra hverandre for Skycamp/X-Cover og minst 55 cm fra hverandre for Skycamp Mini.

Du finner takets dynamiske vektbelastning i brukerhåndboken til bilen, eller alternativt ved å kontakte produsenten.

Hva er leveringstiden og hva koster frakt?

Du kan regne med 6–12 virkedager fra ordren din ble plassert. Litt avhengig av hvor du bor.

Vi har fast frakt innenfor Norge og Sverige på: 3000,- NOK/SEK og innenfor Danmark: 1600 DKK,- med €300 til Finland.

Hva er forskjellen på modellene deres?

Vi har 3 teltvarianter: Skycamp, Skycamp Mini og X-Cover.

Skycamp er vår toppmodell, og det originale iKamper-teltet som ble lansert i 2012. Teltet slåes opp/ned på 1 minutt og har et hardt skjell på utsiden som beskytter mot omgivelsene. Dette er et telt som er godt egnet som helårstelt.

Skycamp Mini er en mindre og lettere variant av Skycamp. Samme kvalitet og komfort, bare redusert i størrelse for å passe til to personer og mindre biler.

X-Cover er for 3-4 personer, men er lettere enn Skycamp i vekt (55 kg). X-Cover har ikke hardt skjell, og en litt annen åpne/lukkemekanisme. X-Cover har integrerte takbøyler, og dermed mulighet for å feste utstyr på toppen av teltet.

Hvor mye vekt tåler teltet?

Teltene våre har en vektbegrensning på 408 kg, og stigen kan holde 150 kg.

Hvor mye veier teltene?

Skycamp 72 kg
Skycamp Mini 57 kg
X-Cover 55 kg

Kan 4 personer være i teltet når både bilen min og takstativet kun tåler 75 kg

De fleste tverrstenger og takstativ oppgir sin dynamiske vektbegrensning, som da er vekten de kan bære under kjøring. Når bilen står parkert er det den statiske vektbegrensningen som gjelder. Denne er som hovedregel mye høyere enn den dynamiske vektbegrensningen, og det vil i de aller fleste tilfeller være uproblematisk med last tilsvarende telt + 4 personer. Vi anbefaler uansett å være helt sikker på at både bil og takbøyler tåler den aktuelle vekten, både dynamisk og statisk.

Hvor lett er det å montere teltet?

Meget lett! Du kan montere og demontere teltene med den medfølgende umbrakonøkkelen. Dette skal ikke ta mye mer enn 30 minutter. (Husk å sette monteringsbrakettene riktig vei). Se video av montering.

Følger det med monteringsbraketter til teltene?

Ja, monteringsbraketter 2.0 er inkludert. Disse brakettene er kompatible med en maks tverrstangshøyde på 3 cm og bredde på 9 cm. For høyere tverrstenger bør monteringsbraketter 1.0 brukes. Ytterligere monteringsbraketter er tilgjengelig for kjøp på nettstedet vårt i tilfeller hvor kunder eller forhandlere trenger ekstra braketter. En kan også kjøpe med låser til brakettene, hvor du må ha en spesialnøkkel for å åpne. Dette for å redusere muligheten for tyveri.

Hvilken type takrails/tverrstenger trenger jeg?

Med sitt universelle monteringssystem kan våre taktelt monteres på de fleste biler og tverrstenger på markedet.
 
Forsikre deg også om at takstativet eller tverrstengene dine har en dynamisk vektbelastning på minst 75 kg for Skycamp 2.0 og 57 kg eller mer for Skycamp Mini og X -Cover.

Har dere demomodeller eller utsalgssteder der jeg kan se teltene før kjøp?

Sjekk ut vårt demokart her: Demokart, her har tidligere fornøyde kunder sagt seg villig til å stå på vårt demokart for å vise nye potensielle kunder hvordan teltet er i praksis.

Kontakt oss gjerne om du finner noen i ditt område så skal vi snakke med kunden for deg.

Alle produkter kan hentes på vårt lager i Malmø for å slippe fraktkostnader.

Hvor er produktene laget?

Produktene våre er laget på vår egen fabrikk i Sør-Korea.

Er det normalt med kondens i teltet mitt?

I alle telt vil du oppleve kondens på et eller annet tidspunkt. Når den varme luften inne i teltet treffer den kalde teltduken vil luftfuktigheten omdannes til væske og danne kondens.

Teltene våre er konstruert med pustende 300 gsm poly-bomullsmateriale, og et regntrekk som er laget av vanntett polyester 150D. Selv om teltene våre er designet for å holde været ute, kan det fortsatt oppstå naturlig kondens uten ordentlig ventilasjon. Vi anbefaler om mulig å åpne vinduene for god utlufting.

Ellers er det viktig og lufte ut teltet godt etter bruk, og spesielt før det blir lagret over lang tid. Over lengre perioder med lagring, kan det være lurt å åpne det en gang i blant for å lufte det.Tåler teltene vær og vind?

Vår toppmodell Skycamp 2.0 er vindtestet med 20 m/s, se video her:
https://www.youtube.com/watch?v=pvqHM5v5_a0&ab_channel=iKamper

Selv om teltet overlevde testen, anbefaler vi selvsagt ikke å campe i over 20 m/s i sekundet, og dette er vell mest trolig ikke ønskelig for de aller fleste, men for å vise styrken og kvaliteten i produktet tester vi teltene våre veldig godt.


Trenger jeg Anneks HI eller LO til Skycamp Mini?


Om høyden på montert telt er mellom 170-200 cm over bakken trenger du HI-varianten.

Om den er mellom 150-170cm trenger du LO-varianten.